top of page

Behandlingstilbud

Hva er naprapati?

Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle, og rehabilitere smertetilstander og funskjonelle problemer i ledd og muskler. Behandlingen bygger på ortopedisk medisin kombiert med god kunnskap om bevegelsesapperatets oppbygging og funksjon.

Naprapatene gir helsefremmende og manuell behandling av muskel- og leddplager, både akutt, langvarig og forebyggende rehabilitering.

Behandlingen retter seg i første omgang inn mot å gjenskape normal funskjon i muskel- og skjelettsystemet. Alle behandlingsformene er basert på anerkjente behandlingsmetoder.

 

Hva kan en naprapat hjelpe deg med?

Nakke: spenningshodepine, migrene, svimmelhet, nakke- og skulderplager, skuldersmerter

Rygg: akutt lumbago, ischias, langvarige smerter, nedsatt bevegelighet

Arm: tennisalbue, musearm, prikking, verking

Kne: kneskade, muskelstrekk, prikking

Fot: achillse-problemer, leddbåndskader.

Hva er fysioterapi?

Fysioterapeuter jobber med skader, sykdommer og smerter i hovedsakelig muskel- og skjelettsystemet, gjennom både forebygging, diagnostisering og behandling. Målet er å fremme god helse, ved å utvikle/bedre, gjenvinne eller vedlikeholde pasientenes funksjonsevne.

Hva kan en fysioterapeut hjelpe deg med?

Fysioterapeuten behandler smerter/problemer/symptomer som kommer fra muskler, nerver og ledd i hele kroppen, for eksempel:

Nakke- og - skulderplager

Albueplager som tennisalbue og golferalbue.

Ryggplager som Prolaps, lumbago, isjias

Bekkenplager/ bekkenløsning 

Hofteplager: slimposebetennelse, slitasjegikt, trochantertendinitt

Kneplage: leddbåndskader, slimposebetennelse, kneskjellsplager, slitasjegikt, meniskplager

Ankelplager: leddbåndskader, slitasjeskader, ankelovertråkk

Fotplager: Achillssenebetennelse, Plantarfacitt (hælspore)  .

Etter oprasjoner som hofteprotese, kneprotese, meniskoprasjon, skulderoprasjon, oprasjon etter brudd etc

Ultralyd bruker lydbølger som reflekteres i de forskjellige lagene og type vev for å danne et gråtonebilde av strukturer i kroppen. Det er helt ufarlig og har ingen kontraindikasjoner eller negative konsekvenser for pasienten. De fleste har vært i kontakt med teknologien en gang i livet, dette er samme teknologi som brukes ved ultralydundersøkelse ved graviditet.

Gråtone bildene tolkes av behandler for å underbygge den kliniske undersøkelsen av pasienten. Strukturene som er egnet for ultralyd er som regel de overflatiske strukturer. Dette dreier seg hovedsakelig om muskler, sener, ligamenter, nerver og slimposer. Ultralyd er et godt verktøy som utfyller den primære undersøkelsen til terapeuten og kan gi en mer presis diagnostikk.

Trykkbølgebehandling

Radial trykkbølgebehandling (rESWT) er en fysikalsk behandling som brukes ved langvarige seneplager og smertetilstander i muskel- og skjelettsystemet. Behandlingen består av å sende høyenergi-lydbølger inn i skadet vev. Dette er med på å sette i gang tilhelingsprosessen og legger til rette for at kroppen kan legge ned friskt vev.

Vi benytter markedets mest anerkjente trykkbølgeutstyr av merket Swiss Dolorclast. 

 

De vanligste plagene vi behandler er:

Skulder: Kalkskulder og supraspinatus/ infraspinatus tendinose

Hofte: Trochanter-tendinose

Albue: Tennisalbue, musearm og golfersalbue.

Kne: Jumper’s knee/hopperkne og runner’s knee/løpekne

Legg:  Akilles-tendinose og beinhinnebetennelse.

Fot: Plantar fascitt  og hælspore.

 

Hvordan foregår trykkbølgebehandling?

Du vil først få en grundig undersøkelse av en av våre fysioterapeuter . Basert på funnene fra den kliniske undersøkelsen, vil trykkbølgen bli applisert på det skadede området. Selve behandlingen tar 4-5 minutter. Behandlingen kan føles ubehagelig når det står på. Den har ingen alvorlige bivirkninger men det kan oppstå hevelse og blåmerker i området. Noen kjenner også økt smerte i noen dager.  Hard fysisk aktivitet av det behandlede området skal unngås i 48 timer etter behandling.

Behandlingen utføres med 7-10 dagers intervall og man trenger som oftest 3-5 behandlinger.  Trykkbølgebehandling kombineres vanligvis med treningsterapi for å oppnå optimal effekt.

Trykkbølgebehandling er utenom takstplakat og koster 670,- pr behandling (2000 slag) og teller ikke opp mot frikort.

barn Fysioterapi
DSC07567.JPG
bottom of page